Op vrijdag 29 maart a.s. gaan we bij VC Trynwalden kennis maken met Walking Football. Onder begeleiding en met ondersteuning van een aantal Cambuur OldStars beginnen we om 9.30  met een gezellig kopje koffie of thee en het bespreken van voetbalnieuws.
Natuurlijk wordt kort een uitleg gegeven over wat Walking Football inhoudt. Daarna met z’n allen het veld op voor een kennismakingstraining van 10.30 tot 11.30

Training
Daarna begint de training, met Walking Football* en kracht- en lenigheidsoefeningen. Cambuur biedt professionele begeleiding specifiek gericht op senioren. De club wil 60-plussers bewust maken van het belang van een actieve leefstijl en daarnaast het onderhouden van sociale contacten van de deelnemers bevorderen. Ook worden er landelijke toernooien tegen andere Eredivisie- en amateurclubs gespeeld. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij.

Wat is Walking Football?
*Walking Football is een variant op het reguliere voetbal. Bij deze variant mag er niet gerend worden en er mogen geen slidings worden gemaakt, dit om blessures te voorkomen. Het spel wordt gespeeld met 7 tegen 7, en er is geen keeper. Walking Football is een perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

Wie kan hieraan meedoen?
Iedereen (M/V – vanaf 60-plus) kan hieraan meedoen. Er zijn al een aantal enthousiaste kandidaten – kom ook langs en doe mee! Ervaring met voetbal is mooi meegenomen, maar niet verplicht.

Vragen?
Als er vooraf vragen zijn stuur deze dan naar secretaris@vctrynwalden.nl

Terug naar overzicht