Sinds september is keepersschool Boscolo weer actief bij VC Trynwâlden. Deze keeperschool is opgericht door en staat onder leiding van Riccardo Boscolo uit Hardegarijp. Hij verzorgt het hele seizoen de keeperstraining voor senioren bij onze club.

Wie is Boscolo?

Riccardo Boscolo werd geboren in het Italiaanse Chioggia. Van 1978 tot 1980 zat hij in de keepersopleiding van FC Padova. Tien jaar later verhuisde Boscolo van Italië naar het Friese Hardegarijp. Daar keepte in het eerste en tweede team. Later was hij nog twee jaar als keeper actief bij onze vereniging. Boscolo is nog altijd lid van de Italiaanse bond van amateurkeepers.

In Nederland heeft hij inmiddels KNVB Keepercoach 2 behaald. Hij werkte daarvoor samen met Frans Hoek. Ook heeft hij een Pro Goal Certificaat (behaald na samenwerking met Maarten Arts). Inmiddels heeft hij al ruim achttien jaar ervaring als trainer van doelmannen. Eerder bij onze club trainde hij de keepers van 2009 tot 2013.

Daarnaast is Riccardo Boscolo de huidige trainer van de senioren- en jeugdkeepers van SC Stiens. Zijn school verzorgt bovendien trainingen voor andere de jeugdkeepers van GAVC uit Grou, Sint Annaparochie, Kootstertille en FC Birdaard.

Keeperstraining op zondag

Voor de keepers van VC Trynwâlden is het nu ook mogelijk om op zondag extra training te volgen. Kijk voor meer informatie op de website www.keepersschoolboscolo.nl.

Woensdag 24 oktober organiseert VC Trynwâlden in samenwerking met keepersschool Boscolo bovendien een clinic voor alle jeugdkeepers van onze club. Deze clinic wordt gehouden op het hoofdveld en duurt van 10.00 tot 11.30 uur. Na afloop zijn er drinken en een patatje verkrijgbaar in de kantine.

Terug naar overzicht