Lekker voetballen in ‘t weekend
Je kent het wel: een mooie weekendochtend, de dauw ligt op het gras, de zon komt op, iedereen in’t spier – mannen en vrouwen, jong en oud, maar ook vlaggenisten, sponsoren, kantine‘personeel’ ontvangstcommissies en ga zo maar door. Uit heel Trynwâlden, van de Heale Moane tot de Gytsjerksterhoeke, komen voetballers met hun aanhang naar Oenkerk. Voetbal heeft VC Trynwâlden al veel gebracht: vreugde, verdriet, kampioenschappen, plezier, vriendschappen, ruzies en goedmaak-patatjes. Kortom: Hup, samen naar buiten – niet opgeven – lekker voetballen!

Geen voetbal op (te) droge velden
De velden waren aan het begin van dit seizoen spelbreker. De heerlijke zomer zorgde ervoor dat de velden onbespeelbaar waren door droogte. Mede door de inzet van onze veldploeg spelen we nu alweer geruime tijd wedstrijden op de gras- en kunstmat.

Pesten doet pijn en doen we dus NIET
Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Plagen is niet gemeen, plagen is voor alle partijen grappig. Om plagen kun je lachen, niet iedere keer dezelfde is aan de beurt. Plagen is meestal 1 tegen 1 en is makkelijk te stoppen. Als dezelfde persoon lang of veel geplaagd wordt, is het pesten geworden. Bij pesten is de sfeer niet positief en er is vaak sprake van een groep tegen 1. Bij VC Trynwâlden accepteren we pesten niet. Als er toch iets vervelends voorvalt, kun je dat melden bij je trainer, leider of onze vertrouwenspersoon Annestien Andela (vertrouwenspersoon@vctrynwalden.nl).

Hup, samen naar buiten – niet opgeven – lekker voetballen
Je kunt voetballen en zaken binnen een amateurvoetbalvereniging ingewikkeld maken. De jaarlijkse indelingen zijn hier een voorbeeld van. Helaas soms niet tot ieders tevredenheid. Uiteraard willen onze coördinatoren rekening houden met het feit dat kinderen bevriend zijn of zelfs bij elkaar in de klas zitten. Maar bij de teamindeling spelen meer criteria mee. Uiteindelijk komen er bij de teams altijd wel weer een mooie lijst namen te staan.

Terug naar overzicht