Uit de oude doos: Kampioensjaar 2006 vv Trynwâlden 1

De dagen worden korter, de nachten langer en voor het ‘omsittend laach’ (toegegeven, gepikt uit het overvolle clichépotje van Kanaal 30′s Binne Kramer) wordt het steeds zwaarder om langs de kant van het veld te staan bij wedstrijden van VC Trynwalden. Wat is er dan fijner om terug te kunnen kijken naar betere tijden en vooral beter weer?

Via Frans Haven, één van onze huisfotografen, kwam bij ons ineens een mail binnen met drie filmpjes. Nieuwsgierig als wij altijd zijn hebben we de bijlagen gedownload, doorgespit en even gejuicht. Wat bleek, het waren drie films van ieder ongeveer een kwartier uit het kampioensseizoen 2005/2006 van vv Trynwâlden 1.

Toegegeven, de kwaliteit laat nog wel wat te wensen over (en dan hebben we het niet over het veldspel van de ploeg die destijds werd getraind door Jan van der Bij). Ook is de ontdekking in nationale context waarschijnlijk minder belangrijk dan de 20 seconden bewegend beeld van Aletta Jacobs die onlangs opdoken. Toch zijn wij als redactie ontzettend blij met dit stukje (recente) historie voor het nageslacht. We willen iedereen die nog oud beeldmateriaal heeft dan ook aanmoedigen om dit met ons te delen, zonder geschiedenis geen toekomst natuurlijk.

Hieronder de het beeldmateriaal: