Vrijdag: Het moment waar ik zolang op heb gewacht! Het NK voetbal te Brunssum. Van al dat geld inzamelen wordt je ook wel zat van. Het was 15:30 dat we aanwezig moesten zijn. Iedereen was er met super grote tassen.  Alle tassen gingen in een grote kar van de Canterlanden. Ik zat bij mijn trainer (Patrick) in de auto. Er zaten ook nog 3 andere voetbalgenoten in (Jacob, Jehannes en Steven) Het was ongeveer 16:00 dat we vertrokken. Het was een 3 uur lange reis. Onderweg even Maccie pakken en weer verder. Rond 20:00 waren we bij het scoutingsgebouw. Even het luchtbed en andere spullen klaarleggen en dan weer voetballen op het veldje tegenover. We moesten rond 22:00 naar bed, maar we mochten nog wel even kletsen.

Zaterdag: Lekker vroeg opstaan 07:15. Vandaag was het grote toernooi bij Sv Langeberg. Eerst goed ontbijten! Iedereen was veel te vroeg wakker, dus gingen we maar even voetballen. 10:00 gingen we eindelijk weg. Het was ongeveer 10 minuten rijden richting het sportcomplex. We hadden ons allemaal al omgekleed en werden als 1e het veld opgeroepen. Nadat alle teams op het veld stonden moesten we het Wilhelmus zingen. Best wel lachwekkend eigenlijk. Het NK was eindelijk begonnen. De 1e wedstrijd tegen DVOL ofzoiets. Ze kwamen in ieder geval uit Lent. De wedstrijd beëindigde in 0-0. De 2e wedstrijd was tegen UDI’19/CSU II. Zij kwamen uit Uden. Deze wedstrijd eindigde ook in 0-0. De laatste poulewedstrijd tegen Zoetermeer uit Zoetermeer, eindigde ook in 0-0. We werden 2e van de poule en gingen strijden voor plek 5/8 . We moesten tegen Always Forwards. We verloren met 0-6. Toen moesten we tegen Joure voor plaats 7/8. De uitslag was 2-2. Penalty’s! Ik scoorde de 1e, Lars de 2e en Ward mistte de 3e. Gelukkig hield onze keeper (Splinter) er 2 tegen, dus werden we 7e. Het was Splinters laatste wedstrijd met ons, dus gingen we hem  optillen. Dezelfde avond gingen we nog barbecueën. Het was super leuk en gezellig. We gingen rond 23:00 nog pizza eten, haha, en rond 00:00 naar bed. Bijna niemand heeft die nacht veel geslapen.

Zondag: Snel weer naar huis en onderweg nog even een lekkere McFlurry pakken bij de McDonalds. Rond 12:30 was iedereen weer thuis.

Het was een super leuk en gezellig weekend! Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen dit NK. Om geld te doneren en ons te steunen. Ook wil ik de begeleiders en de trainers bedanken. En natuurlijk mijn eigen teamgenoten die dit weekend mee waren.

Iedereen bedankt!

Frederike de Vries