• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

  • Na afloop van de laatste thuiswedstrijd tegen Sint Annaparochie heeft VC Trynwâlden afscheid genomen van de staf en van een aantal spelers van het eerste elftal.

    Hoofdtrainer Rick Jansma en assistent-trainer Pieter Hoen vertrekken na drie jaar naar GAVC en zij werden door voorzitter Jolt Andela en de spelersgroep bedankt voor hun inzet tijdens drie seizoenen waarop corona een nadrukkelijk stempel drukte. Rick en Pieter verdienen een groot compliment voor de wijze waarop zij ervoor hebben gezorgd dat onder moeilijke omstandigheden toch altijd werd getraind, gespeeld en gepresteerd. Het is gelukt om met een krappe selectie in het laatste seizoen het derdeklasserschap (ruim) te behouden waardoor VCT 1 na de horizontale overstap naar de zaterdag met het prestatievoetbal op dat niveau kan instromen op die speeldag. VC Trynwâlden wenst Rick en Pieter heel veel succes in Grou.

    Behalve van de trainers is ook afscheid genomen van elftalleider Tim Geilenkirchen en van de spelers Olaf Feenstra, Jelmer Mulder, Martijn Visser, Erik van der Wielen, Timothy Blümers, Robin Moezelaar, Hessel Algra en Ruurd Algra. Zij hebben allen op hun eigen manier hun bijdrage geleverd afgelopen seizoen(en). Olaf, Erik en Timothy stoppen (voorlopig), terwijl Jelmer VCT verlaat en terugkeert naar Leeuwarder Zwaluwen (dat daar heel blij mee mag zijn). Robin, Hessel en Ruurd zullen bij andere elftallen van VCT hun kwaliteiten gaan tonen.

    Tim heeft de elftalleiderstaken met verve vervuld en speelde een goede rol in de dynamiek tussen spelers en trainers. We hopen dat we Tim nog geregeld kunnen betrekken bij zaken rond het eerste elftal en binnen de vereniging.

    Hessel en Ruurd hebben elf en tien seizoenen deel uitgemaakt van de selectie en een substantiële rol gespeeld in de successen van zondag 1. Bij hun afscheid is dan ook wat langer stilgestaan en VCT heeft Hessel en Ruurd bedankt voor hun grote inzet en toewijding. Zij blijven gelukkig bij de vereniging en gaan nu eerst verder bij zondag 2.