• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

 • Het is begin oktober en het seizoen is volop gaande. In z'n algemeenheid kunnen we stellen dat het heel mooi loopt. Daar is door veel mensen heel veel voor gedaan en zij verdienen daarvoor een groot compliment. Zonder anderen tekort te doen geldt dat in het bijzonder voor de jeugdcommissie en de kledingcommissie. Het is voor de jeugdcommissie een hele klus om alle teams met trainers en leiders bemenst te krijgen. En dat inmiddels bijna alle teams weer in een presentatiepak van de club lopen, is een prestatie van formaat van de kledingcommissie.

  Is dan nu alles voor alle teams geregeld? Nee, nog niet. En misschien is dat ook wel nooit het geval. Maar we blijven ons inspannen om ook de laatste vacante functies in te vullen. Daarvoor hebben we alle leden en hun ouders hard nodig. Om niet steeds weer op een vaste groep vrijwilligers een beroep te moeten doen, is het van belang dat iedereen een steentje bijdraagt. Als bestuur zijn we hiermee bezig en we gaan toch een dringender beroep op alle leden en hun ouders doen. Trouwens, we zien de vereniging bloeien en het is ook hartstikke leuk om daarvan actief deel uit te maken.

  Eén van de doelstellingen van ons als bestuur was en is om de aanwas bij de jongste jeugd te vergroten. Het is mooi om te zien dat dit lijkt te slagen. Er komen wekelijks nieuwe leden bij en ons kader bij de 'onderbouw' (jeugdcommissie en de groep trainers en hun begeleiders) mag hier heel trots op zijn. Zij zorgen voor enthousiaste nieuwe leden en die trekken op hun beurt weer nieuwe leden aan. Een grote jeugdafdeling is de levensader voor onze vereniging, prachtig dat hier groei in zit.

  Verder is het vaak een drukke en gezellige boel op de speeldagen. Bij de thuiswedstrijden van het eerste is de kantine vol en heerst er een prettige sfeer. Het doet ons goed steeds alle geledingen van VC Trynwâlden vertegenwoordigd te zien. Bij de volgende thuiswedstrijd van het eerste, op zaterdag 15 oktober a.s. om 15.00 uur tegen ODV uit Wijnjewoude, is er meteen na afloop van de wedstrijd muziek in de kantine met Roel & Marty. Laten we er een gezellig feestje van maken met z'n allen.

  Sportief zijn er mooie resultaten behaald door het eerste, zaterdag 2 en de JO17-1. Zij hebben de volgende bekerronde gehaald. Het eerste speelt die eerste knock-out ronde op dinsdag (!) 18 oktober a.s. om 20.00 uur thuis tegen Nijland en het tweede op zaterdag 22 oktober a.s. om 12.30 uur thuis tegen Veenhuizen 2. De JO17-1 komt later weer in actie voor de beker. Ook beide zaalteams zitten nog in de beker en spelen op 19 oktober a.s. de volgende ronde: VC Trynwâlden zaal 1 om 20.00 uur in en tegen Buitenpost 1, VC Trynwâlden zaal 2 om 20.00 uur thuis tegen Be Quick Dokkum 2.

  Het eerste elftal is na de overstap naar de zaterdag de competitie begonnen met een nederlaag tegen Minnertsga en een overwinning op Rottevalle. Beide tegenstanders plaatsten op hun website een mooi verslag van die wedstrijden:

  https://www.vvminnertsga.nl/minnertsga-begint-de-competitie-met-een-verdiende-zege-op-nieuwkomer-vc-trynwalden

  https://www.vvrottevalle.nl/2022/10/rottevalle-in-oenkerk-onderuit-tegen-vc-trynwalden/

  Zaterdag 8 oktober a.s. speelt het eerste om 14.30 uur in en tegen Veenwouden. Daarna heeft het eerste drie thuiswedstrijden op rij.
  zaterdag 15-10, 15.00 uur: VCT 1 - ODV 1 (competitie)
  dinsdag 18-10, 20.00 uur: VCT 1 - Nijland 1 (beker)
  zaterdag 29-10, 15.00 uur : VCT 1 - ONT 1 (competitie)
  Op zaterdag 5 november a.s. om 14.30 uur volgt voor de competitie dan de derby Rijperkerk 1 - VCT 1.

  En alvast voor in de agenda: op donderdag 17 november a.s. om 20.30 uur is de algemene ledenvergadering.

  Tot ziens op ons sportcomplex!

  Bestuur VC Trynwâlden