• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

 • Zoals ieder jaar (behalve de laatste 2 jaar ivm corona) wordt het Diamant de Leyentoernooi georganiseerd in Drachten. Zoals elk jaar doet ook een team van vct vrouwen 1 mee. 

  Uitkomend in de B-categorie stond VC Trynwâlden VR1 woensdag 21 december tegenover WTTC, Hardegarijp, Leeuwarden Zwaluwen, Futsal Marum, Grootegast en Blesse. In een speelschema waarin ze ieder team 1 keer troffen zouden de eerste vier doorgaan. Het toernooi werd niet goed gestart, er werd met 6-1 verloren van Hardegarijp. We konden er zelf wel om lachen want de wedstrijd begon 19:00 en we arriveerden om 18:50. Ondertussen keken we bij andere wedstrijden en zagen we al gauw dat een keeper het verschil kon maken, helaas hadden wij die niet en zijn we op tourbeurt op de goal gaan staan.

  Verder waren de uitslagen: 
  2-0 verlies tegen Futsal Marum
  1-0 winst tegen Leeuwarden Zwaluwen
  2-1 verlies tegen Blesse
  4-0 winst tegen Grootegast

  De laatste wedstrijd kwam het er (blijkbaar) op aan. Zonder leiding waren we natuurlijk iets minder bezig met uitslagen en standen, dus hadden we geen benul of we kans maakten. We dachten van niet.

  De laatste wedstrijd tegen WTTC was dus achteraf heel spannend, met Rika op de goal, Lisanne en Sioban in de verdediging en Siva en Carmen in de aanval hebben we er een 1-0 uitgesleept en daarmee werden we derde op deze avond!! Dat betekent dat Vrouwen 1 door was naar de finaleavond B-categorie die werd gespeeld op vrijdag 23 december.

   

  Met de spierpijn in de benen en twee nieuwe aanwinsten voor het team (Petra en keeper Rixt) gingen we weer op weg naar Drachten, wederom zonder leiding. Nicole, Emma, Lisanne, Siva, Sioban, Rixt, Petra en Rika was het team waar we het vandaag mee moesten doen. We wisten dat het lastig zou worden, we stonden tegenover Hardegarijp (3e klasse veld), ST BMJ (hoofdklasse/1e klasse zaal) en WTTC vr1 (3e klasse veld). We hebben gestreden en waren erg blij met Rixt op de goal die weer even erin moest komen. Alle drie de wedstrijden hebben we helaas verloren, Hardegarijp is 5-2 geworden, ST BMJ is 5-1 geworden en WTTC is 2-0 geworden. Desondanks waren we enorm trots dat we deze finale avond hebben gehaald als enige 4e klasse team. We deden vooral voor de lol mee en dat hebben we zeker gehad! 

  ST BMJ is uiteindelijk ook kampioen geworden!

  De organisatie van dit toernooi was weer goed op orde en na afloop hadden we nog prijs ook! Geloof het of niet, maar we hebben toch nog punten gescoord. Pizza punten wel te verstaan. Deze kregen we omdat we de sportieviteits prijs hadden gewonnen.

   

  Organisatie bedankt en wij doen volgend jaar sowieso weer een poging!