• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

 • Maatregelen overheid: kantine dicht, geen publiek welkom bij wedstrijden

 • Op de persconferentie van maandag 28 september heeft het kabinet bekendgemaakt dat de coronamaatregelen verder worden aangescherpt. Dit heeft directe gevolgen voor onze vereniging.

  De komende drie weken, ingaande op dinsdag 29 september 2020, zijn de volgende maatregelen van kracht op ons complex, als opgelegd door de overheid:

  • De kantine is gesloten voor de duur van drie weken
  • Er is voor de duur van drie weken geen publiek welkom bij wedstrijden. Dit geldt voor zowel senioren als jeugd. 

  Alle spelers én de begeleiding van onze tegenstanders en de eigen vereniging moeten er daarnaast vanuit gaan dat ze zelf drinken moeten meenemen in een eigen bidon. Dit betreft drinken vóór de wedstrijd, in de pauzes en na de wedstrijd.

  ——————————————————————————————

  Het tweede punt kan voor verwarring zorgen. Daarom hieronder aanvullende informatie, afkomstig van de website van de rijksoverheid:

  Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
  Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

  Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?
  Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.

  Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
  Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  Mogen kinderen die geen lid zijn van een club ook op de sportaccommodaties sporten?
  Ja, kinderen en jongeren moeten zoveel mogelijk de kans krijgen om mee te doen. Ook als ze geen lid zijn van een vereniging. NOC*NSF en de sportbonden geven aan hoe kinderen veilig op sportaccommodaties kunnen sporten. Bekijk het Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd op de website van NOC*NSF.

  ——————————————————————————————

  Kijk voor meer algemene informatie over het coronavirus op de site van de KNVB: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen

  Of kijk op de website van het RIVM voor gezondheidsadviezen: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel 

  We hopen snel meer duidelijkheid te kunnen bieden. Wat er na de komende drie weken gaat gebeuren, is op dit moment slechts gissen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.