• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

 • VC Trynwâlden handhaaft zich in de vierde klasse!

  Zaterdag 15 juni jl. speelde het eerste elftal van VC Trynwâlden zich met een 3-0 overwinning veilig in de finale van de nacompetitie tegen het aan de grens met Duitsland liggende VVS Oostwold. De ploegen waren te gast bij vv De Lauwers uit Warfstermolen. Deze ontvangende vereniging had de zaken geweldig voor elkaar. Aan het enthousiasme en het gastvrije onthaal kan menig club een voorbeeld nemen. Bovendien lag de grasmat er ondanks de vele regen perfect bij op sportcomplex Meertenust, gelegen in Halfweg tussen Warfstermolen en Pieterzijl. Ook wat dat betreft hulde aan De Lauwers én aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Voor circa 350 toeschouwers streed VVS Oostwold (VVS) voor promotie naar en VC Trynwâlden (VCT) voor handhaving in de vierde klasse. Bij de opkomst van beide teams was er door fanatiek supporterende jeugdleden afgestoken vuurwerk van beide kanten, hetgeen zorgde voor een echte finalesfeer.

   

  Dan de wedstrijd zelf. VCT nam vanaf de aftrap het initiatief en het jeugdige elftal van trainer Stefan Knobbe liet zien technisch vaardiger te zijn dan VVS dat echter fysiek wat meer in z’n mars had. Er was al een kans op een voorsprong gemist toen Nyckle Inia in de 8e minuut een door Danny van Dijk vanaf de achterlijn teruggetrokken voorzet perfect binnenschoot. Daar had VCT de zo gewenste voorsprong. Daarna volgden onder aanvoering van uitblinker Gideon Kalete kansen op een grotere voorsprong, maar VCT heeft het hele seizoen al veel kansen nodig om te scoren en dat bleek ook nu. Na twintig minuten kwam VVS beter in de wedstrijd en met lange ballen van achteruit, vrije trappen en corners probeerden zij het fysieke overwicht in de zestienmeter te benutten. Dit leverde nu en dan een hachelijk moment op, maar geen echt grote kansen. De verdediging stond onder aanvoering van Edwin de Vries pal. Het fysieke geweld van VVS zorgde voor het uitvallen van topscorer Finn Feenstra. Hij werd vervangen door JO19-speler Wouter Bakker. Vlak voor rust creëerde VCT nog een levensgrote kans via de sterk opkomende Steven Lin, maar de trekker werd niet overgehaald.

   

  Na de pauze pakte VCT de draad weer op en waar Danny van Dijk een mooie actie nog bij de keeper zag stranden, werd even later een prachtige aanval wel afgerond. Via Martijn Postma en Danny van Dijk kwam de bal bij de sterk spelende aanvoerder Fedde Durk Kingma die een pass precies in de loop van Nyckle Inia gaf. Deze werd door Nyckle vervolgens met heel veel gevoel over de keeper heen gespeeld: 0-2. Zo liet Nyckle met drie goals in de nacompetitie zien wat hij in z’n mars heeft. Daarna verzuimde VCT de wedstrijd te beslissen door enkele opgelegde kansen te missen. Daardoor werd zo’n twintig minuten voor tijd de geweldige redding van keeper Sander Dijkstra op een doelpoging van heel dichtbij cruciaal. Vlot daarna ontving een speler van VVS zijn tweede gele kaart en met tien man ebde het geloof bij VVS weg. Toen niet veel later de doorgebroken Fedde Durk Kingma in de zestien van achteren onderuit gehaald werd, kwam VVS met negen man te staan. Jacob Rijpma maakte vanaf elf meter geen fout en besliste de wedstrijd definitief, 0-3.

   

  Het gaf de technische staf de mogelijkheid om Catrinus Kingma een publiekwissel te geven. Dit was zijn laatste wedstrijd voor VCT en Catrinus kon met een fijn gevoel afsluiten, ook omdat hij dit seizoen heel stabiel en goed speelde. Trainer Knobbe gaf de sterke reservebank met Adne Feenstra, Jelte Prins, Jehannes Hiemstra en Dennis Voss ook speelminuten. In de slotfase kreeg VCT veel en grote kansen om verder uit te lopen, maar de uitstekende keeper van VVS of pech stonden dat in de weg. Het mocht de pret niet drukken, want handhaving was bereikt en zo sluit VCT het seizoen toch goed af. Het positivisme rond het team tijdens de nacompetitie in combinatie met het bereikte resultaat zorgt ervoor dat iedereen alweer zin heeft in het volgende seizoen. Daarin kan de overwegend jonge ploeg aan de hand van enkele bij VCT terugkerende spelers alleen maar verder groeien.