• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

 • Beste mensen,

   

  De eerste oefenwedstrijden van dit seizoen zijn gespeeld, ook enkele op ons eigen sportcomplex. Mooi dat de bal weer rolt!

   

  Corona

   

  We maken ons als bestuur nog wel zorgen met het oog op de corona. We zien dat het publiek tijdens wedstrijden toch nog wel dicht op elkaar gaat staan, en dan vaak ook nog rond de dug outs. Terwijl er zoveel ruimte is rond het veld!

   

  We hebben hier ook al mensen op aangesproken en uit de hieruit voortvloeiende discussies werd het voor ons duidelijk dat de mensen behoefte hebben aan meer duidelijkheid op ons sportcomplex. Daarom hebben we afgelopen week samen met de korfbalvereniging een aantal spelregels opgesteld. Deze spelregels zijn gebaseerd op de regels van het RIVM, maar dan wat meer maatwerk voor ons sportcomplex. U kunt ze vinden op deze website, maar ze zijn ook opgehangen op ons sportcomplex. Ze gelden buiten: op de velden en in de kleedkamers (voor kantine en sporthal zullen deels andere regels gelden). Het zijn logische regels en helemaal niet ingewikkeld, dus wij vragen u vriendelijk doch dringend om u eraan te houden. Wij hopen corona buiten de deur te houden, zodat het voetballen door kan gaan. En natuurlijk heb je met deze spelregels geen garantie dat dat lukt, maar zo laten we wel zien dat we er alles aan doen.

   

  Voor meer algemene corona regels m.b.t. voetbal verwijs ik u graag naar: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen

   

  En voor de regels die algemeen in Nederland gelden verwijs ik u naar de site van de RIVM:

   

  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

   

  Trainers en leiders voor de jeugd gezocht!

   

  Verder nog even aandacht voor het volgende: ik heb het de vorige keer al gemeld, maar voor een aantal teams komen we nog trainers en leiders tekort. Onze coördinatoren zijn hiervoor hard aan het zoeken en ze raken soms wel eens wat moedeloos. Ik begrijp dat niet iedereen zich geschikt vindt om een team te trainen, maar je kunt natuurlijk gemakkelijk leider van een team zijn. Dus ik richt me hier even tot de ouders: ik neem aan dat jullie ook willen dat jullie kinderen op zaterdag met veel plezier kunnen voetballen. Van ieder team zijn de ouders met elkaar verbonden via een groeps-app. Zoek contact met elkaar en zorg dat de jeugd zaterdags kan spelen, je zou dit bijvoorbeeld ook met een groepje ouders kunnen doen, zodat je eens kunt afwisselen. Het zou jammer zijn dat niet alle teams dit jaar kunnen trainen en spelen, omdat er geen trainers en/of leiders voor zijn.

   

  Ballenactie

   

  De ballenactie loopt nog steeds, de teller staat inmiddels op 85. Dat is mooi, heel mooi, maar het streefgetal is 100. Gelukkig is de einddatum van de actie 31 augustus, dus er is nog tijd om de laatste 15 ballen ook nog even in de kruising te schieten. Wie schiet er met scherp?

   

  Tot zover, namens het bestuur en met sportieve groet,

   

  Jolt Andela