• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

 • Woord van de voorzitter: nieuwe site, ALV, sportende jeugd en livestreams

 • Beste mensen,

  Inmiddels ligt het voetbal in de vorm van competitiewedstrijden spelen nu helemaal stil. Ligt onze voetbalvereniging nu ook helemaal stil? Gelukkig niet!

  Nieuwe website

  Ten eerste is onze nieuwe website enkele weken geleden in gebruik genomen, op 1 oktober om precies te zijn. Dit is best wel geruisloos gegaan, hetgeen aangeeft dat deze overgang goed is voorbereid. De beide mannen die voor de nieuwe website verantwoordelijk zijn, verdienen natuurlijk wel een heel groot compliment: Durk Pieter Noordenbos en Chris Bil bedankt!

  Wij zijn als nog jong bestuur erg blij met deze nieuwe website. Hij is rechtstreeks gekoppeld met sportlink, het systeem van de KNVB. Dat betekent dat wanneer het sportlinksysteem goed gevuld wordt (lidmaatschappen, teamindelingen, competitieschema’s, wedstrijduitslagen), de juiste informatie automatisch op de website verschijnt.

  Het kan zijn dat jij jezelf op de website niet terugvindt bij je eigen team. Dit heeft er dan waarschijnlijk mee te maken dat jij op “afgeschermd” staat in sportlink. Dit is een mogelijkheid die sportlink biedt met het oog op privacy. Wij hebben gemerkt dat sommige leden zich hier niet eens van bewust zijn en dit ook niet nodig vinden. In dat geval kun je dit “afgeschermd” zelf opheffen via de app van voetbal.nl. (instellingen-mijn gegevens-zichtbaarheid-“normaal” aantikken). Lukt het niet, dan kunnen jullie ons altijd even vragen.

  Nieuwe initiatieven voor onderlinge wedstrijden en toernooien

  Wij zijn erg verheugd om te zien dat er na het stoppen van de competities al heel snel initiatieven werden ontplooid om de jeugd onderling wedstrijden te laten spelen. Zo werden er vorige week al wedstrijden en toernooitjes gespeeld (ik zag er sowieso 5 op de app voorbij komen). En zaterdag werd een mixtoernooi georganiseerd. Hier zijn we heel erg blij mee. We vinden het belangrijk dat vooral de jeugd kan blijven sporten.

  Livestream wedstrijden van het eerste

  Een ander mooi initiatief is nog van de tijd dat we nog wel wedstrijden hadden maar geen publiek. Medeleider van het eerste Tim Geilenkirchen heeft twee wedstrijden van het eerste via een livestream uitgezonden. Eerst een thuiswedstrijd tegen Friesland, die we vlak voor tijd wonnen. Daarna de uitwedstrijd tegen Akkrum. Over de uitslag hebben we het niet meer, maar dankzij Tim was ik getuige van een wereldgoal van Akkrum. Deze goal werd daarna onder andere door Robin van Persie gedeeld en ook in de Leeuwarder Courant werd er een artikel aan gewijd. En zo komt VC Trynwâlden dan ook weer positief in het nieuws.

  Algemene ledenvergadering (ALV)

  Na al deze mooie initiatieven nog even een huishoudelijke mededeling: de jaarlijkse ledenvergadering staat gepland voor 9 december aanstaande. Meer informatie volgt nog, maar zo kunnen jullie deze datum alvast in jullie agenda noteren.

  Blijf gezond en actief,

  namens het bestuur

  Jolt Andela