• Home • Nieuws • Agenda • Haersmasingel 40 • 9062 GC Oenkerk • info@vctrynwalden.nl • Contact

 • Op het sportcomplex Oentsjerk valt de kantine onder de SBSO, dit is een samenwerkingsverband tussen voetbalvereniging VC Trynwâlden en korfbalvereniging KF De Wâlden. De afgelopen jaren was het vaak stressvol voor de SBSO en voor ons om op de zaterdag de bezetting achter de bar in de kantine rond te krijgen. En dat kwam eigenlijk alleen maar omdat een te klein groepje mensen zich hier mee bezig hield en omdat het kort van tevoren geregeld werd.

  We hebben besloten om een nieuwe werkwijze te gaan hanteren, die bij andere verenigingen ook succesvol wordt toegepast: vaste kantineteams. Het is de bedoeling om 10 kantineteams te maken van ca. 15 mensen. Ieder team moet dan één keer in de 10 weken op zaterdag de kantine bemannen. Dit betekent dat een kantine-team 4 of maximaal 5 keer in een heel seizoen in de kantine moet staan. Je krijgt aan het begin van seizoen duidelijkheid voor een heel jaar en daarmee weinig geregel en korte termijn acties. Dus voor iedereen meer plezier en geen stress.

  Om dit direct succesvol te laten zijn, willen we ruime teams opzetten. Op dit moment zitten we al op 70% van het beoogde aantal mensen. Graag willen we die laatste 30% ook op korte termijn vol maken. Deze mensen zoeken we onder de ouders van de jeugdleden en de spelers van de seniorenteams.

  Het zou eigenlijk best logisch zijn dat iedereen die nog geen functie bekleedt binnen de vereniging, zich opgeeft als kantine-vrijwilliger. Zie het niet als een last, het is echt leuk om te doen. Je praat weer eens met andere mensen, dat is altijd goed voor een mens. En je vervult op een eenvoudige wijze toch jouw ‘verplicht vrijwillige’ bijdrage aan de vereniging. Het is zoals gezegd maar 4 of 5 keer per jaar en op die dagen maar 2 of 3 uurtjes. Vanuit de SBSO en binnen het team word je gesteund door de ervaren krachten.

  Je kunt je opgeven via een korte mail: “ja, ik wil wel in een kantine-team”, met vermelding van je naam, telefoonnummer en team (van jou of jouw kind) naar:

  vrijwilligers@vctrynwalden.nl  met in de cc  secretaris@vctrynwalden.nl.

  Je kunt je natuurlijk ook met je voetbalteam opgeven.

  Aangezien we als vereniging van plan zijn om even flink gas te geven op deze actie, kan het ook zijn dat je de komende weken wordt benaderd. In januari zijn de eerste kantineteams al begonnen, tot volle tevredenheid.

  Wij hopen op een snelle en ruime opgave!!

  Namens het bestuur van VC Trynwâlden,

  Jolt